Известие

Collapse
No announcement yet.

Затъмняване на стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Аз пък се чудя кога ще се научим да спазваме законите.Иначе пред мацките сме голяма работа ама един фиш разбираш ли е проблем.Обаче ако някой ти влети във вратите щот не спрял на стоп пак тия куки ще търсите дето не им плащате фишовете.
    Е тва е мъжка приказка! Днес сутринта бях свидетел един такъв затъмнен льольо как се натресе и отне предимство в кръговото под моста посока ЖП Гара - щото видиш ли не го видял!!! Еми как да стане с тоя изолирбанд по джамовете?

Като ви пречи слънцето - продават качествени слънчеви очила (на цена по-малка от изолирбанда дето ще го налепите по джамовете) , които можете да махнете от лицето си по всяко време!
    Last edited by Seicento Sporting Abarth; d.m.y г., 09:15.

Comment

Първоначално публикувано от Seicento Sporting Abarth Покажи съобщение
      Е тва е мъжка приказка! Днес сутринта бях свидетел един такъв затъмнен льольо как се натресе и отне предимство в кръговото под моста посока ЖП Гара - щото видиш ли не го видял!!! Еми как да стане с тоя изолирбанд по джамовете?

Като ви пречи слънцето - продават качествени слънчеви очила (на цена по-малка от изолирбанда дето ще го налепите по джамовете) , които можете да махнете от лицето си по всяко време!
      Много точни думи колега , както и на другия колега дето си го цитирал !!!
      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Когато се качиш в кола с направено качествено фолио и UV защита ще разбереш каква е разликата .
        но в никакъв случай не оневинявам онези които си поставят китайски боклуци по 6лв ролката.
        Last edited by tonov; d.m.y г., 20:58.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
          Когато се качиш в кола с направено качествено фолио и UV защита ще разбереш каква е разликата .
          но в никакъв случай не оневинявам онези които си поставят китайски боклуци по 6лв ролката.
          Както казах - има и безцветно висококачествено UV фолио ...
          Иначе за разликата си прав .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

А сега дефинирай "UV фолио" защото по доста данни през стъкло и още повече кварцово стъкло като автомобилното не преминават ултра виолетови лъчи.....

Това за което говориш ти по мое мнение - не ангажирам никой с него естествено е , че издържа на такива лъчи и не се скапва с времето, а не както твърдят продаваите че ги спирало и видиш ли вътре в колата не влизат такива....
            Last edited by tonov; d.m.y г., 20:59.

Comment

http://multimedia.3m.com/mws/media/6...%2098-0150-010

Да не спорим .. може да попрочетем малко
              Last edited by tonov; d.m.y г., 21:00.
              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

И аз исках да си сложа Кристалин,но му е 184лв квадрата ,при фолиото с UV защита се смята топло пропускливостта вътре в колата.
                Не знам какви данни гледаш,но ако имаш шанса да сравниш кола без фолио и друга с облепена с Кристалин ще се смаеш от разликата.
                Last edited by AttilaSL; d.m.y г., 20:50.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                  И аз исках да си сложа Кристалин,но му е 184лв квадрата ,при фолиото с UV защита се смята топло пропускливостта вътре в колата.
                  Не знам какви данни гледаш,но ако имаш шанса да сравниш кола без фолио и друга с облепена с Кристалин ще се смаеш от разликата.
                  SUV-a ми е облепен с Кристалин полупрозрачен на 90% (така го взех) и разликата е огромна . Лятото и климатика е по-ефективен и не те лови така наречения шофьорски тен

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
                    SUV-a ми е облепен с Кристалин полупрозрачен на 90% (така го взех) и разликата е огромна . Лятото и климатика е по-ефективен и не те лови така наречения шофьорски тен
                    През стъкло тен не се хваща, не сте наясно с тези неща.
                    Природните закони са ненарушими
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:28.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Аз пък се чудя кога ще се научим да спазваме законите.Иначе пред мацките сме голяма работа ама един фиш разбираш ли е проблем.Обаче ако някой ти влети във вратите щот не спрял на стоп пак тия куки ще търсите дето не им плащате фишовете.
                      Колега, хората дето карат коли със фабрично затъмнени стъкла, защо за тях не важи закона, макар, че и те имат видимост на стъклата колкото тея коли с фолио и създават същият риск колкото фолиото, но не....тях никой не ги закача, защото тези коли не струват, 2,3 хилки.....Това, че някой не е спрял на стоп или тем-подобна ситуация, това не е от фолиото, а на зад-кормилното у-во!!! 4 Години съм карал кола със затъмнени стъкла (без челното) и никога не съм застрашавал пътната обстановка или да съм създавал ПТП!!! Другото което е, не го правя за гъзария или друго, както вие твърдите! Правя го да предпазя вътре "кожения салон" и "таблото" от слънцето да не изгорят и климатроника да изстудява по-добре и също защита от катастрофа и обири(Не дай си боже), но най-вече заради слънцето! И все пак това си е мое решение и аз съм решил така.

Първоначално публикувано от Sveteza Покажи съобщение
                      Колкото до това, колега, че ти лично не плащаш глоби, явно още не ти се е налагало да ползваш някаква услуга от КАТ, като например подмяна на шофьорска книжка, когато ти се наложи ще имаш леко неприятна изненада, познай каква?!?
                      Колега, радвам се, че сте толкова загрижен за мен и се радвам, че сте наясно със закона, защото малко хора имат понятие от него, но да не навлизам в подробности.
                      Другото което е, за мен не мислете, пределно ми е ясно за какво иде реч, но си има тънкости за който съм сигурен, че вие не сте на ясно и съм сигурен на 100%, но все пак трябва и познат в Кат да имате. Както и да е.

Здравейте колега, проблема е там, че не търпя очила и говоря съвсем сериозно. Сложа ли очила, започват да ме дразнят и се разконцетрирам супер много. В живота ми, съм слагал сигурно 10 пъти очила, просто не ме кефи и в тоя сучеи, предпочитам малко да си затъмня стъклата, казвам малко, от колкото да нося очила! И все пак, такава кола съм карал 4 години (както споменах на по-горния колега) и проблеми е нямало. Сега карам ТИР вече 2 години и мисля, че съм достатъчно компетентен и улегнал, че да вземам такива решения. Колко "лольота" има по пътя, дето и без стъкла да са, постоянно взимат предимство и т.н. Това не е фактор колега, повярвай ми! Но всеки си е прав за себе си и не желая да споря.

И накрая, да кажа, че китайско фолио, никога няма да сложа! Решил съм 3M да слагам и ходих при един мой приятел и ми каза, затъмняване на всички прозорци (без челното) като за приятели 250 лв. Самият той ми каза, че само фолиото струва над 150 лв. Така, че живи и здрави като я изкарам от бокса и я почвам. Благодаря ви колеги, мисля, че бях достатъчно изчерпателен. Живи и здрави и без лоши чувства!
                      Last edited by grenlould; d.m.y г., 21:59.

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                        Колега, радвам се, че сте толкова загрижен за мен и се радвам, че сте наясно със закона, защото малко хора имат понятие от него, но да не навлизам в подробности. Другото което е, за мен не мислете, пределно ми е ясно за какво иде реч, но си има тънкости за който съм сигурен, че вие не сте на ясно и съм сигурен на 100%, но все пак трябва и познат в Кат да имате. Както и да е.
                        Колега, колега, написаното от мен във връзка със закона имаше съвсем друго значение и нюанс, който явно не разбрахте, колкото до това дали съм наясно с тънкостите и сте сигурен на 100%, че ни ги знам, еми какво да кажа, това са си Ваши свободни съчинения Лично аз мога да си затъмня на 1000% всички стъкла на колата /т.е. да наруша грубо закона и няма да имам проблем с нито един полицай/, но никога не бих го направил, тъй като от мен се очаква не само ежедневно да прилагам закона в цялата му санкционна тежест, но и морал. Явно си имате "топли" връзки в КАТ, които Ви осигуряват така наречения "чадър" - бъдете жив и здрав, продължавайте си така, както съвестта Ви съветва.

П.С. Само да Ви споделя нещичко, знаете ли, можете ли поне да си представите какво е да седиш пред външната врата на апартамента на едни родители в 03.00ч. сутринта и се чудиш как да звъннеш, да ги събудиш, за да им кажеш, че единствения им син повече няма да се прибере никога, защото е карал тунингованата си алфа с несъобразена скорост, недовидял е препятствие изкочило му внезапно на пътя, най-вероятно поради силно затъмнените му стъкла и се е забил със скорост 180км. в единственото дърво на пътя?!? Силно се съмнявам да имате и най-бегла представа И дано никога не Ви се случат такива неща. И за да не звуча така назидателно, ще Ви дам линк, на който има решение относно затъмнението на стъклата ---> http://www.ebay.co.uk/itm/Privacy-UV...item1c42894752
                        Last edited by Sveteza; d.m.y г., 08:55.
                        Алфа Ромео 156 SW, 1.8, 16V, TS + ГИ

Comment

Първоначално публикувано от Sveteza Покажи съобщение

П.С. Само да Ви споделя нещичко, знаете ли, можете ли поне да си представите какво е да седиш пред външната врата на апартамента на едни родители в 03.00ч. сутринта и се чудиш как да звъннеш, да ги събудиш, за да им кажеш, че единствения им син повече няма да се прибере никога, защото е карал тунингованата си алфа с несъобразена скорост, недовидял е препятствие изкочило му внезапно на пътя, най-вероятно поради силно затъмнените му стъкла и се е забил със скорост 180км. в единственото дърво на пътя?!? Силно се съмнявам да имате и най-бегла представа И дано никога не Ви се случат такива неща.
                          Колега, при движение с такива скорости (180км/ч), със сигурност и без фолио на стъклата, пак ще се прибиеш

Ако в твоя пример момчето е карало с 50-60, дори и с тъмни стъкла, едва ли ще се стигне до звънене по вратите и неприятни вести на по-късен етап Така, че фолиото е един от по-маловажните фактори, които биха довели до евентуално ПТП.

Противник съм на затъмнените челни стъкла, и съм съгласен, че на тъмно се намалява видимостта, но не мисля, че е проблем да се кара с фолио на другите стъкла (затъмнени на 30-50%). Каквото и да си говорим през лятото e голям +, няма да обяснявам защо, предполагам всеки знае какво е да влезеш в "пещ" и всичко в колата да излъчва яко топлина, макар и климатика да е на МАХ или да седнеш, да пуснеш климатика и след 2-3 минути да се возиш комфортно без да си се опотил като...
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            През стъкло тен не се хваща, не сте наясно с тези неща.
                            Природните закони са ненарушими
                            Мен пък ме хваща -. от Русе към София ми изгаря редовно / през лятото/ лявата ръка, както е с настръхнали косми от климатика.
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                            Peugeout 2.2 HDI 133+++
                            Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                              Мен пък ме хваща -. от Русе към София ми изгаря редовно / през лятото/ лявата ръка, както е с настръхнали косми от климатика.
                              Хваща те от отворения прозорец докато си показваш часовника и правиш икономии от климатика.
                              Фактите са - през стъкло не се придобива тен
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

аз и в града не си отварям прозореца и последно бих "избивал" от климатика

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMicm1104059
                                ето как изглежда един шофьор с много стаж , който е пестил от климатика
                                Last edited by ivo_63; d.m.y г., 14:51.
                                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                                Alfa 159 +++ next

Comment

Working...
                                X